De ce să folosesti WordPress?

Ce este WordPress?

WordPress alimentează aproape o treime din site-urile web ale lumii, de la bloguri personale mici până la site-urile complexe ale unor corporații importante precum Sony, Time Inc., New York Post și NBC. WordPress este doar unul dintre creatorii de site-uri și utilizatorii de sisteme de management al conținutului pe care le pot descărca și instala gratuit, dar are caracteristici unice care îl fac cel mai popular sistem de management al conținutului utilizat în prezent.

WordPress vs. alte platforme

WordPress se află în fruntea listei celor trei pachete de creare de site-uri cel mai des folosite din lume, urmat de Joomla și Drupal. Toate sunt gratuite pentru descărcare și utilizare, toate vin cu numeroase suplimente pentru funcționalități specializate și toate pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor utilizatorilor individuali.

Dar, atât Joomla, cât și Drupal necesită un anumit nivel de cunoștințe tehnice și familiaritate cu HTML CSS și limbajul de programare PHP. WordPress permite utilizatorilor experimentați să lucreze și la acel nivel, dar, spre deosebire de Joomla și Drupal, include și funcții pentru începători, astfel încât aceștia să poată configura rapid un site fără cunoștințe de cod sau programare.

8 beneficii ale utilizării platformei WordPress

Iată câteva beneficii cheie ale utilizării WordPress pentru a configura și a gestiona site-ul dvs. de afaceri sau personal.

  1. Flexibil și adaptabil exact pentru nevoile dvs;
  2. Ușor de utilizat—Chiar și pentru începători;
  3.  Temele oferă o administrare ușoară;
  4. O gamă foarte largă de module ușor de configurat și administrat;
  5. Optimizare SEO ușor de efectuat, indexare rapidă;
  6. Site-urile cu WordPress sunt receptive pentru dispozitive mobile;
  7. Site-urile WordPress au un blog încorporat;
  8. Comunitatea WordPress oferă suport pentru începători;